Geplaatst in Kinderactiviteiten, Persoonlijk blog

Met je baby naar de babyspa do or don´t?

Afgelopen week mocht ik samen met Jolyne naar de Baby Spa. Jolyne had die ochtend niet echt haar dagje en nauwelijks geslapen, dus ik vond het toch ook wel een beetje spannend, maar ondanks dat had ik er ook wel veel zin in. Ik was vooral benieuwd of baby’s dit nou echt fijn zouden vinden.

Ik had een afspraak bij de Baby Spa in Rotterdam. Ze hebben ook een vestiging in Tilburg. Voor de deur kon ik gratis parkeren en daar zijn voldoende parkeerplekken. De kinderwagen mag niet mee naar binnen, maar de maxicosi wel. Bij binnenkomst moet je je handen desinfecteren en krijg je een plekje aangewezen. Er wordt hierbij rekening gehouden met de 1,5 meter afstand.

Wij hadden een hele fijne medewerker. Ze was fijn naar de Jolyne toe en heel vriendelijk, daarnaast legde ze alles goed uit.

De Baby Spa

Bij de Baby Spa in Rotterdam kun je al komen met baby’s vanaf 14 dagen oud. En tot 8 maanden oud kun je gebruik maken van de hydrotherapie en babymassage. Er zijn vier privé jacuzzi’s. Er liggen aankleedkussens en dat ziet er echt heel gezellig uit. Jolyne kreeg een eigen plekje. Op het aankleedkussen konden we haar omkleden en kreeg ze een zwembroekje aan van daar.

Float

Voordat we met floaten begonnen, vertelde de medewerker ons eerst wat de bedoeling was. Zo wist ik eigenlijk helemaal niet, dat floaten zoveel positieve effecten kon hebben. Doordat de baby in het water trappelt, ontstaan er kleine golfjes. Deze golfjes helpen bij het creëren van meer balans en een betere coördinatie en dit ondersteunt weer het vermogen om te kruipen, zwemmen en lopen. Uit onderzoeken blijkt dat het floaten (oftewel de hydrotherapie) helpt om de mentale en fysieke ontwikkeling te ondersteunen en om het evenwicht te verbeteren. Daarnaast werkt het ontspannend voor de baby. De positieve punten even op een rijtje:

 • Floaten verbetert de balans en coördinatie van je baby, wat op de lange termijn helpt bij het kruipen, lopen en zwemmen.
 • Het warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme.
 • De tegendruk van het water helpt tegen krampjes en heeft een positief effect op de spijsvertering.
 • De float sessie is een lichte workout die helpt bij het versterken van de longen, de spieren en het hart van je kleintje.
 • Het gevoel van het water ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen.

Voordat ze het water in ging, kreeg ze een speciale drijfband om haar nekje. De medewerker deed deze om en controleerde of het goed zat. De band is van heel zacht spul gemaakt en Jolyne vond het helemaal prima. Ze werd naar de Jacuzzi getild en heel voorzichtig liet de medewerker haar in het water zakken. Je zag dat ze even moest wennen en het was mooi om te zien dat de medewerker er echt de tijd voor nam. Toen ze er helemaal inzat, vond ze het eigenlijk wel erg leuk! De bubbels mochten dan ook gelijk aan en ze dreef lekker rond. Baby’s mogen er 10 minuten tot 30 minuten in. Het is best vermoeiend voor ze. Jolyne had het erg naar haar zin en ze lag lekker te bubbelen.

Toen het wekkertje ging, werd ze eruit gehaald en kreeg ze een badcape van de Baby Spa om. Voor Jolyne wel erg fijn dat de badcape heel zacht was en gewassen wordt met parfumvrij wasmiddel, aangezien zij niet overal tegen kan. Haar drijfband werd afgedaan en ik mocht haar afdrogen en een luiertje aan doen. Haar aankleedkussen werd verschoond en nu was ze klaar voor de babymassage.

Shantala

De medewerker had een pop en liet zien hoe je de baby moest masseren. Je kon kiezen uit drie verschillende massage oliën.

 • lavendel massage olie: deze werkt rustgevend en is goed voor het huidje.
 • mandarijn massage olie: deze is goed voor baby’s met slaapproblemen en buikkrampen.
 • buikjes massage olie: deze bevordert de stoelgang en werkt windverdrijvend.

Ik koos voor Jolyne de lavendel, omdat ze zo onrustig was geweest deze morgen. Ik merkte wel dat ze wat moeier begon te worden, maar ze vond het heel fijn. Ook een babymassage heeft vele voordelen:

 • het stimuleert de darmpjes. Daardoor verminderen krampjes, reflux en constipatie.
 • het stimuleert de hechting en zorgt voor geborgenheid.
 • ze worden er rustig van en slapen daarna goed.
 • het zorgt voor een daling van het stresshormoon.
 • het stimuleert de doorbloeding, spijsvertering en spierontwikkeling van je baby.

Na de massage mocht ik Jolyne weer aankleden. Daarna wilde ik haar graag de fles geven, maar ze was zo moe, dat ze die niet wilde. Ik heb haar lekker in de maxi cosi gezet en ze viel heel snel in slaap. Ik postte nog even een foto op de instagram pagina, want dan krijg je gelijk een afdruk mee, dat is wel een hele leuke herinnering.

Do or Don’t?

Voor mij is dit echt een do! Jolyne heeft genoten en het was heel speciaal om zo even één op één lekker een uurtje met haar bezig te zijn. Ze werd echt rustig van, dus ik ga zeker nog een keertje terug.

Locatie en kosten

Wij zijn dus in de Baby Spa in Rotterdam geweest. Op de Spitsenhagen 9.

Je kunt verschillende arrangementen boeken:

 • Float en Shantala €30
 • vriendjesdate €80
 • prive sessie €40
 • avond sessie €50
 • float only €30
 • shantalamassage €30

Wij hebben de Float en Shantala massage gedaan. Je bent dan ongeveer een uurtje in de Baby Spa.

Auteur:

Wij schrijven blogs over van alles en nog wat. Er verschijnt soms een persoonlijke blog, maar we schrijven vooral dingen voor kinderen. Van dagjes uit tot leuke producten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s