Geplaatst in Kinderactiviteiten, Leuke producten

De Speelgoed van het jaar Verkiezing

Vanaf 9 september is het weer zover! Er kan tot en met 1 november gestemd worden op de genomineerde artikelen van 2020. Inmiddels is door de vakjury het genomineerde speelgoed gekozen. Er zijn zeven categorieën. Wij besteden hieronder aandacht aan de categorieën waar onze kinderen in vallen.

Genomineerd speelgoed voor 0 tot en met 3 jarigen

In de categorie 0 tot en met 3 jaar zijn er twee artikelen genomineerd, het meeneem kinderdagverblijf van Playmobil 1.2.3 en SmartMax my first sounds & senses.

Van Playmobil 1.2.3 is het meeneem kinderdagverblijf genomineerd. Dit Playmobil is geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar tot 4 jaar. Het leuke van dit speelgoed vinden wij dat je het makkelijk mee kunt nemen. Je kunt het in elkaar vouwen als een koffertje, waardoor je het makkelijk mee kunt nemen.

SmartMax my first sounds & senses is het tweede artikel dat genomineerd is. Dit zijn grote magneten, die je makkelijk aan elkaar kunt doen. Daarnaast maken ze allemaal leuke geluidjes.

De meningen zijn hier thuis verdeeld. Kaylinn zou gaan voor het Playmobil 1.2.3 voor Jolyne. Ik zou toch kiezen voor de SmartMax. Het is voor haar leeftijd nog erg lastig om een keuze te maken uit deze twee artikelen, maar als we de SmartMax zo lezen, dan denken we zeker dat dit bij haar leeftijd al gebruikt kan worden. Fayliene zou ze gewoon alle twee kiezen.

Genomineerd speelgoed voor 4 en 5 jarigen

Voor deze leeftijd zijn er vier artikelen genomineerd: ik leer symmetrie, Paw Patrol Ultimate Police Cruiser, Louis Liaan en Jaak en de Bonenstaak.

Van jumbo is het artikel Ik leer symmetrie genomineerd. Wij kennen al de koffers van ik leer lezen, ik leer rekenen en ik leer schrijven. Bij dit artikel wordt het ruimtelijk inzicht aangeleerd, je kunt deze koffers op verschillende niveaus spelen.

Spinmaster is ook genomineerd met de Paw Patrol Ultimate Police Cruiser. Alles zit in deze wagen, een motor, een helikopter en een boot. Daarnaast zit Chase er natuurlijk ook bij.

Het spel Louis Liaan is genomineerd van Megablue. Een spel waarbij de kinderen fruit aan de aap Louis moeten hangen. Als de aap omhoog schiet uit de Liaan is het spel afgelopen.

En Smartgames is genomineerd met het spel Jaak en de bonenstaak. De kinderen moeten proberen om Jaak naar het kasteel in de wolken te krijgen. Het bijzondere aan dit spel vinden wij, dat je echt de weg omhoog bouwt.

Fayliene vindt het heel moeilijk om te kiezen. Zij vindt spelletjes doen heel erg leuk, maar ze vindt Paw Patrol ook zo leuk. Ze weet dus echt nog niet wat ze gaat kiezen in deze categorie. Ik ben vooral erg benieuwd naar het spel van Smartgames, omdat ik benieuwd ben hoe kinderen het vinden als je omhoog bouwt. Al denk ik dat het spel Louis Liaan ook wel heel erg favoriet zal zijn bij Fayliene.

Genomineerd speelgoed voor 7 en 8 jarigen

In de leeftijdsgroep van Kaylinn zijn er drie artikelen genomineerd, namelijk Color Addict, Dots BFF armbandenset en Lama.

Color Addict is een spel van Cartamundi. De bedoeling is om zo snel mogelijk je stapel kaarten weg te spelen. Je moet een kaart neerleggen, die overeenkomt met de kaart op de stapel. Daarbij wordt het je moeilijk gemaakt, omdat de tekst in een andere kleur geschreven is.

Van Lego is de Dots BFF armbandenset genomineerd. Er kunnen vijf armbandjes met de set gemaakt worden en je kunt steeds de armbandjes wisselen van figuren. Je kunt de figuren zelf namelijk op de armband klikken, waardoor je heel veel verschillende creaties kunt maken.

Als laatste is het spel Lama van 999 games genomineerd in deze categorie. Het is een kaartspel waarbij je moet proberen om zo snel mogelijk je kaarten weg te spelen en om zo min mogelijk min punten over te houden.

Kaylinn hoeft hier niet over na te denken. Ze zou kiezen voor de BFF armbanden van Dots. Ze heeft voor haar verjaardag veel van Dots gekregen en het ziet er leuk en vrolijk uit. Daarnaast bouwt ze graag met Lego. Zelf vind ik juist de spellen wel heel erg leuk klinken. We spelen thuis graag spelletjes en dit lijken mij beide spellen die je makkelijk na het eten even speelt. Ik vind het dan wel lastig om uit deze twee te kiezen.

Stemmen

Gelukkig hebben we nog even om erover na te denken in welke categorie we wat gaan stemmen. Je kunt je stem dus uitbrengen van 9 september tot en met 1 november.Gaan jullie ook stemmen?

Daarnaast kun je ook mee doen aan een kleurwedstrijd. Als je hier klikt kun je kleurplaat downloaden en meedoen.

We schreven al eerder een blog over het spel Froggit van Smartgames. Dit spel is genomineerd voor de categorie 6 en 7 jarigen. Lees hier ons blog over dit spel.

Auteur:

Wij schrijven blogs over van alles en nog wat. Er verschijnt soms een persoonlijke blog, maar we schrijven vooral dingen voor kinderen. Van dagjes uit tot leuke producten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s