Geplaatst in Leuke producten

Froggit, het nieuwe familiespel!

Kaylinn en Fayliene hadden meegedaan met een wedstrijd om een leuke kikker te maken. Ze hadden kikkers gebouwen en daarmee wonnen ze het spel Froggit van Smartgames. We wonnen dit spel via pr4kids

Inhoud

  • Speelbord
  • Kikkers in 6 kleuren
  • Vis
  • Speluitleg

Het spel

Het is de bedoeling om de hele familie kikker naar de overkant van het bord te brengen. Onderweg kun je opgegeten worden door de vis. Als dat gebeurt dan moet de kikker terug en opnieuw proberen om de overkant te halen.

Je kunt het spel spelen met 2 – 6 spelers. Er zijn twee varianten om het spel te spelen. De junior en de expert variant. Wij spelen de junior variant.

Het spel is eigenlijk vanaf 6 jaar geschikt. Fayliene is 4 jaar en speelt het spel ook graag. Ze heeft soms nog een beetje hulp nodig, maar vindt het wel erg leuk.

Smartgames

Er zijn veel verschillende spellen te koop van Smartgames.

  • Compact games
  • Pocket games
  • Preschool games
  • Classics
  • Familiespellen

Wij kenden wel al de spellen voor 1 speler uit de serie Preschool. Roodkapje en Sneeuwwitje hebben wij thuis en dit spelen ze erg graag. Op school hebben ze ook verschillende spellen staan en Kaylinn speelt daar regelmatig Pinguïns op het ijs. Ook hebben wij een pocketgame. Dit vinden wij zelf erg leuk om te spelen. Nu is er dus ook Froggit bijgekomen, een familiespel.

Wat vinden wij ervan?

Froggit is een leuk familiespel. Het is een spel wat binnen een half uur gespeeld kan worden. Wij vinden het bijvoorbeeld leuk om nog even na het eten te spelen. Het spel wordt steeds anders gespeeld, doordat je steeds de kikkers anders neerzet. Daardoor blijft het echt een uitdaging om de hele familie aan de overkant te krijgen en blijft het spel leuk.

Ook Fayliene (4 jaar) vindt het spel erg leuk. Wij helpen haar soms wel een beetje, maar hoe meer we het spelen hoe beter ze het al alleen kan doen. Kaylinn (7 jaar) kan al echt vooruit denken. Hierdoor probeert ze de kikkers niet in de buurt te zetten van de vis, zodat ze niet opgegeten kan worden. Kortom hier zijn ze erg enthousiast over het spel. (Al vinden ze het soms toch best nog even moeilijk als ze door de vis worden opgegeten 😉 )

Auteur:

Wij schrijven blogs over van alles en nog wat. Er verschijnt soms een persoonlijke blog, maar we schrijven vooral dingen voor kinderen. Van dagjes uit tot leuke producten.

Een gedachte over “Froggit, het nieuwe familiespel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s